Nuestros planes de estudio afrontan los desafíos de hoy en consecuencia, el Artec Los robots tienen como objetivo enamorar la literatura clásica infantil y juvenil, mientras socioemocional también deben desarrollarse funciones. Nuestro objetivo fue desarrollar un paquete de metodología pedagógica que brinde a los educadores la oportunidad de desarrollar de manera efectiva la comprensión, el pensamiento algorítmico, el procesamiento espacial-visual, las habilidades de cooperación y la creatividad de sus estudiantes utilizando herramientas innovadoras. Todo esto con el enfoque de pedagogía inclusiva, basado en las necesidades individuales de los estudiantes, SNI, talentosos y bajo rendimiento se puede utilizar eficazmente tanto para estudiantes talentosos. Los desarrollos se pueden implementar en clases temáticas o en formas especializadas.

Kifejlesztettünk egy modulmátrixot, amely lehetővé teszi a differenciálást, így még az egy csoportban egy szövegen együtt dolgozó gyerekek is személyre szabott fejlesztést kaphatnak. Mindezt segítik maguk a szakirodalmi szemelvények, a megcélzott kilenc fejlesztési terület metszéspontjában létrehozott feladatlapok, a tanári útmutatók, a mintarobotok és a robotprogramozási tudásbázis.

Tanításaink az európai irodalomra és kulturális örökségre épülnek: mesék, regények és történelem… Köztük találhatsz: A Pál utcai fiúk & Vuk (Magyarország), Camino de Santiago & Don Quijote (Spanyolország), A szétszórt fiú sétája & A képregényes egér (Olaszország), Az öt kenyér & Az elvarázsolt malac (Románia), Alice Csodaországban & A dzsungel könyve (Európa).

A tananyagokat variációkban készítik el a különböző fejlődési készségek gyakorlására: szövegértés, grafomotoros készségek, térbeli tájékozódás, figyelem, szociális kompetenciák, számítási gondolkodás – életvezetési készségek, technikai ismeretek (fizika, robotika, mérnöki ismeretek), más tantárgyak robotikával való tanítása, kreativitás és tehetségfejlesztés.

Mit találsz ezeken az oldalakon? Tippek az anyagaink használatához, általános tanári útmutató, videoleckék a RIDE anyagok hatékony használatára irányuló képzési programból (pszichológiai háttér, módszertani ajánlások, ArTeC robotika alapjai), valamint áttekintheti a modulmátrixot is.

A RIDE projekt filozófiája

A prezentáció letölthető az alábbi nyelven:

Hogyan használható az IKT más tantárgyak tanításában?

A prezentáció letölthető az alábbi nyelven:

Hogyan vesz részt a robotika tanítási folyamatában

A prezentáció letölthető az alábbi nyelven:

Néhány példa a robotika alkalmazására az osztálytermi differenciálásban

A prezentáció letölthető az alábbi nyelven: